Stauning Whisky

 

Historien om Stauning Whisky begynder tilbage i maj 2005.

På en weekendtur i Danmark, hvor der blev nydt et glas skotsk single malt whisky, kommer vi til at undre os over, hvorfor der ikke blev lavet whisky i Danmark. Alle forudsætninger er til stede. Klimaet, maltbyg og godt vand. Vores undren bliver erstattet af nysgerrighed.

Vi var simpelthen nødt til at forsøge at lave en dansk single malt whisky af den bedste kvalitet.

Vi var ni venner, der kastede sig ud i den nye hobby. En hobby, der hurtigt kom til at tage al vores fritid. Bag Stauning Whisky står ni mænd med en interesse og nysgerrighed for, om vi kunne lave en dansk single malt whisky.

 

Vi er en blandet flok med så forskellige baggrunde som ingeniør, lærer, kok, slagter, pilot og læge og et aldersspænd fra først i 30’erne til sidst i 50’erne. Vores forskelligheder har været en stor styrke i arbejdet med at skabe et whiskydestilleri helt fra bunden af.

 

Så efter ca. 4 år er vi endelig i gang med produktionen af en ægte dansk single malt whisky. En whisky af højeste kvalitet, hvor vi selv står for alle dele af produktionen, lige fra vi modtager byggen fra landmanden, til vi tapper på flasker.

 

Og det ser ret lovende ud!

 

 

Se mere om Stauning Whisky her:

www.stauningwhisky.dk

www.facebook.com/group.php?gid=44161439216

 

 

 

 

 

"Football is a simple game;

22 men chase a ball for 90 minutes

and at the end, the germans always win".

- Gary Linneker